ЖИТТЯ

Погода на 1 вересня: у Переяславі зранку буде похмуро

У Переяславі зранку буде хмарно. Максимальна температура – 26 градусів.

У п’ятницю, 1 вересня, у Переяславі зранку можливий дощ, вдень буде хмарно з проясненнями. Мінімальна температура повітря буде зранку – 17 градусів тепла. Максимальна пообіді – 26 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 57 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 вересня – 13 годин 31 хвилина. Завтра день буде на 4 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:07, а захід – о 19:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1892 році – 33,2 градуса тепла, а найнижчу в 1924-му – 6,5 градуса тепла.

Народні прикмети:

Першого дня осені вшановують пам’ять святого Андрія Стратилата. З цього часу можливі заморозки на ґрунті. Дерева поступово набувають осіннього забарвлення: жовтіє листя берези, починається листопад у ліщини. Наші пращури підмітили: якщо 1 вересня дме вітер з півночі – до холодної осені, а з півдня – до теплої.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору