Шоколадний мус – простий і дуже смачний десерт. Спробуйте приготувати.
Шоколадний мус – це фірмовий французький десерт. Якщо ви не хочете готувати на десерт випічку з купою крему та інших супутніх інгредієнтів, можна зробити легкий мус. Готують таку страву на основі збитих білків, тому він має ніжну структуру і досить невелику, як для десерту, калорійність. Такий десерт не тільки зможе стати відмінним частуванням до святкового столу, а й урізноманітнить ваші повсякденні приймання їжі. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 200 г шоколаду
- 4 курячі яйця
- 8 ст. л. вершків
- 2 ст. л. цукрової пудри
Приготування:
- Добре розігрійте вершки і влийте їх у шоколад. Якщо ви використовуєте плитковий шоколад, його треба попередньо подрібнити.
- Приблизно через 5 хвилин шоколад повинен розтанути, після чого перемішайте його з вершками.
- Яєчні білки відділіть від жовтків і відправте їх в різні ємності. Жовтки збийте з цукровою пудрою.
- Білки збийте до стану густої піни. Після збивання маса повинна значно збільшитися в об’ємі.
- Суміш жовтків і збиті білки з’єднайте з шоколадом. Вмішуйте білки обережно і не поспішаючи.
- Після цього розлийте мус по порціях. Для більшої зручності можна скористатися кондитерським пакетом.
- Перед тим, як подавати страву до столу, мус обов’язково повинен постояти в холодильнику кілька годин.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.