ЖИТТЯ

У Переяславі провели змагання з легкоатлетичного кросу

У Переяславі провели змагання з легкоатлетичного кросу. Їх приурочили до Дня працівника фізичної культури і спорту України.

13 вересня на стадіоні Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулися змагання з легкоатлетичного кросу, приурочених Дню працівника фізичної культури і спорту України. Їх метою є популяризація бігу серед студентів та виявлення кращих студентів для подальшої участі в обласних змаганнях. Загалом учасників було 32. Про це повідомляє Інформатор.

На початку заходу до вітального слова запросили декана факультету Фізичної культури, спорту та здоров’я професора Віктора Куйбіду. Він наголосив, що свято Дня працівника фізичної культури і спорту було започатковано у 1994 році і з того часу, кожну другу суботу вересня його відзначать ті, хто веде активний спосіб життя. Також він додав, що наразі серед студентів та випускників близько 25 осіб брали участь у Олімпійських, дефлімпійських та паралімпійських іграх. А в університеті навчаються 35 заслужених майстрів спорту, 65 майстрів спорту міжнародного класу.

Після цього, всі присутні виконали гімн України, а студенти вишу підняли Державний прапор. Гучними оплесками подякували воїнам та хвилиною мовчання вшанували всіх полеглих захисників. За традицією, змагання відбулися силами факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, але на бігові доріжки для участі в легкоатлетичному кросі вийшли і студенти з усіх факультетів університету. Дівчата долали дистанцію 500 метрів, а юнаки – 1000 метрів.

Слово надали голові профспілкового комітету, доценту УГСП Сергію Закопайлу, він звернувся до учасників забігу: “Хай переможе сильніший. Але віднесіться до цього як до свята. Хай зі змагання вас згуртовують, зближують та здружують” – сказав він. Також виступив начальник відділу фізичної культури і споту Переяслава Валерій Мільгевський. Він передав вітання від міського голови та привітав зі святом усіх присутніх. Запросили заслуженого працівника фізичної культури та спорту, доцента Миколу Шульгу, який долучився до вітань.

Серед представниць міжфакультецького забігу у дистанції 500 метрів бронзу отримала Юлія Онищенко, срібло – Каріна Ситник, а чемпіонкою стала Яна Спіжова (1 хв. 46 сек.). А серед представниць факультету Фізичної культури, спорту та здоров’я у цій дистанції бронзу отримала Діана Микосянчик, срібло – Валерія Кирієнко, а перемогу виборола Тетяна Соха (1 хв. 45 сек.).

Серед юнаків міжфакультецького забігу у дистанції 1000 метрів бронзу отримав Данило Ломанов, срібло – Данило Сулийма, а перемогу здобув Ілля Пилипенко (3 хв. 30 сек.). А серед представників факультету Фізичної культури, спорту та здоров’я у цій дистанції бронзу отримав Василь Фесенко, срібло – Владислав Коноваленко, а чемпіоном став магістрант Денис Могильний (2 хв. 56 сек.).

Переможців нагородили медалями, грошовими преміями та грамотами. У командному результаті переміг перший курс факультету Фізичної культури, спорту і здоров’я. Їх нагородили кубком Віктора Старча.

До вітального слова запросили декана факультету Фізичної культури, спорту та здоров’я професора Віктора Куйбіду

У командному результаті переміг перший курс факультету Фізичної культури, спорту і здоров’я

Загалом учасників було 32

Студенти вишу підняли Державний прапор України

Дівчата подолати дистанцію 500 метрів, а юнаки – 1000

Переможців нагородили медалями, грошовими преміями та грамотами

 

Нагадаємо, що 8 вересня у Переяславі з нагоди професійного свята нагородили кращих спортсменів та тренерів громади. Детальніше про це – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору