ЖИТТЯ

Погода на 18 вересня: у Переяславі буде 25 градусів тепла

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 25 градусів.

У понеділок, 18 вересня, у Переяславі протягом всього дня буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 13 градусів тепла. Максимальна пообіді – 25 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 40 та 81 відсотком протягом доби. Тривалість дня 18 вересня – 12 годин 29 хвилин. Завтра день буде на 4 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:33, а захід – о 19:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1909 році – 28,3 градуса тепла, а найнижчу в 1958-му – 1,4 градуса тепла.

Народні прикмети:

У народі цей день називали Кумохін день (від “кумоха” – лихоманка). Він вважався вдалим для лікування хвороб. У цей день наші пращури визначали погоду за горобиною: якщо у лісі її багато – осінь буде дощовою, а мало – сухою. Якщо листя на горобині пожовкло рано, осінь буде рання та рання холодна зима.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору