ЖИТТЯ

Погода на 8 жовтня: у Переяславі дощитиме вночі та вранці

У Переяславі вночі та вранці дощитиме. Максимальна температура – 14 градусів.

У неділю, 8 жовтня, у Переяславі вночі та вранці йтиме дощ. Вдень буде хмарно з проясненнями, а ввечері – сонячно. Мінімальна температура повітря буде ввечері – 8 градусів тепла. Максимальна після півночі на початку доби – 14 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 5-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 38 та 87 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 жовтня – 11 годин 14 хвилин. Завтра день буде на 3 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:04, а захід – о 18:18.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1935 році – 25,9 градуса тепла, а найнижчу в 1926-му – 3,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

У народі цей день називали Курник або Капустки. Було заведено різати курей на продаж й квасити капусту. Наші пращури підмітили: якщо цього дня сприятлива погода, то збережеться вона на три тижні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору