ЖИТТЯ

Готові до блекауту? Запитали журналісти Інформатора у жителів Переяслава

Чи готуються переяславці до можливих відключень світла? Запитав Інформатор.

Минулої осені російські війська почали масовано обстрілювати енергетичну інфраструктуру України. Це був один із найбільших воєнних злочинів, скоєний ворогом під час повномасштабного військового вторгнення. Він мав на меті примусити вище українське політичне керівництво піти на переговори з кремлівським режимом на вигідних для нього умовах.

10 жовтня 2022 року росіяни завдали першого і найбільшого удару застосувавши 84 крилаті ракети, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні та ударні БПЛА. Від обстрілів тоді загинули 23 людини, ще 100 було поранено.

Вже через місяць – 23 листопада – стався перший блекаут. Чергові удари спричинили аварійні відключення в усіх регіонах України. Загалом за перший рік повномасштабного вторгнення росіяни 255 разів вдарили по об’єктах енергетики. Найбільше постраждали Донецька, Дніпропетровська та Київська області.

Існує багато варіантів стану української енергетики і на цей осінньо-зимовий період. Важко спрогнозувати, чи не трапляться невдовзі тривалі блекаути. Тому дехто готується до найгіршого – купує генератори, повербанки та інші альтернативні джерела живлення, а хтось не готується та вірить у краще. Інформатор запитав у жителів Переяслава, що вони думають щодо можливих відключень світла цієї осені та зими.

Нагадаємо, що раніше ми запитували у переяславців, за що вони люблять своє місто, а чим не зовсім задоволені. Відеосюжет дивіться тут.

Валерія Бобровська

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору