Яблучне повидло – майже універсальний десерт. Спробуйте приготувати.
Яблучне повидло можна закривати на зиму, смакувати з чаєм або пекти з ним пиріжки. Завдяки ньому можна згадати смак дитинства, а ще втілити ці спогади й приготувати його самостійно. Для цього вам знадобиться небагато інгредієнтів. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 кг яблук
- 1 кг цукру
- 250 мл води
- 3 ст. л. лимонного соку
Приготування:
- Яблука вимийте та очистіть від шкірки і серцевини.
- Покладіть їх у каструлю, залийте водою та поставте на плиту тушкуватися. Робіть це під закритою кришкою до повного розм’якшення, після чого зніміть з плити.
- Розварені яблука перетріть через сито. Після цього всипте до них цукор та додайте лимонний сік.
- Поставте на плиту та варіть. За рахунок того, що воно буде нагріватися і кипіти, пюре почне густіти і формуватися у повидло. Щоб зрозуміти, що воно вже готове, покладіть пару крапель на тарілку, і перемістіть її у вертикальне положення. Якщо повидло не тече (або робить це вкрай повільно), то воно готове і можна знімати його з плити.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.