Гарбузові кекси – це смачно та поживно. Спробуйте приготувати.
Сезон гарбуза існує для того, щоб багато готувати і багато їсти, адже гарбузові страви корисні та поживні, а рецептів з ними є безліч. Можна приготувати як солоні, так і солодкі страви. На десерт неодмінно спечіть ароматні гарбузові кекси. Вони ніжні та пухкенькі, неможливо втриматись. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 150 г гарбуза
- 2 курячі яйця
- 100 г цукру
- 100 г борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 3 ст. л. соняшникової олії
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор, яйця та мелену корицю. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.
- Всипте борошно і розпушувач, знову добре перемішайте суміш.
- Додайте соняшникову олію та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
- Гарбуз очистіть і відріжте 150 г. Натріть на дрібній тертці.
- Додайте тертий гарбуз до тіста і гарно перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
- Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти.
- Відправте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові кекси за бажанням посипте цукровою пудрою.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.