ЖИТТЯ

В Україні вдруге проведуть національний тест з медіаграмотності: як взяти участь

В Україні проведуть національне тестування для перевірки рівня критичного мислення. Як долучитися?

У середу, 25 жовтня, в Україні вдруге проведуть національний тест з медіаграмотності. Його приурочили до Глобального тижня медіаграмотності, який триває із 23 до 29 жовтня. “Гуру медіаграмотності” отримають відповідні сертифікати, а 150 учасників, які дадуть найбільше правильних відповідей, отримають корисні подарунки. Про це повідомили на сайті Національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр”, передає Інформатор.

Пройти тест можуть всі охочі. Він відбудеться на платформі Typeform. Посилання на платформу з’явиться на сайті та в соцмережах “Фільтра” напередодні тесту. Платформа для його проходження відкриватиметься чотири рази на день протягом 45 хвилин о 10:00, 13:00, 17:00, 21:00.

Після проходження учасникам автоматично висвітиться результат. А правильні відповіді опублікують 26 жовтня на сайті “Фільтра”. Пройти тест можна лише 1 раз. Учасники, які пройдуть тестування кілька разів, не зможуть претендувати на подарунки. Переможців оголосять 1 листопада у соцмережах та на сайті “Фільтра”, а також надішлють їм сповіщення на електронну пошту.

“Минулого року ми вперше проводили національний тест з медіаграмотності та були дуже приємно вражені результатами. Тоді у тесті взяли участь люди з усієї України. Зокрема й із Луганської, Донецької, Херсонської областей, а також з Криму! Тож можна сказати, що цей тест справді єднає український народ. Загалом минулого року в національному тесті з медіаграмотності взяли участь 32 586 учасників, а 17 555 українців пройшли його повністю. Сподіваємося, цьогоріч охочих перевірити свій рівень медіаграмотності буде ще більше”, – розповіла Валерія Ковтун, керівниця національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр”.

Нагадаємо, що торік журналісти Інформатора також пройшли тест із медіаграмотності. Їхні результати дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору