ЖИТТЯ

Тест з медіаграмотності 2023: які результати у журналістів видання Інформатор Переяслав

В Україні проводять національний тест з медіаграмотності. Журналісти Інформатора також взяли участь.

25 жовтня в Україні проводять національний тест з медіаграмотності. Журналісти Інформатора також взяли у ньому участь. Редактор Віталій Усик набрав найбільшу кількість балів – 29 із 34 можливих. Журналістка Яна Малишко отримала 23 бали, а журналістка Валерія Бобровська – 22.

Участь у тесті можуть взяти всі охочі і дізнатись, чи вміють боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду. Платформу для проходження тесту відкривають на 45 хвилин о 10:00, 13:00, 17:00, 21:00. Посилання на платформу Typeform є на сайті та в соцмережах “Фільтра”.

“Гуру медіаграмотності” отримають відповідні сертифікати, а 150 учасників, які дадуть найбільше правильних відповідей, отримають корисні подарунки. Результати опублікують 26 жовтня. Переможців оголосять 1 листопада у соцмережах та на сайті “Фільтра”.

Тест проводять вже вдруге у межах Глобального тижня медіаграмотності національний проєкт “Фільтр” Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з програмою USAID, IREX та ПРООН. Загалом минулого року в національному тесті з медіаграмотності взяли участь 32 тисячі 586 учасників, а 17 тисяч 555 українців пройшли його повністю.

Запитання до тесту з медіаграмотності

Тест могли пройти всі охочі

Результати опублікують 26 жовтня

Запитання до тесту були цікавими

Платформа для проходження тесту була відкрита протягом 45 хвилин

Результат редактора Інформатора Віталія Усика

Результат журналістки Інформатора Яни Малишко

Результат журналістки Інформатора Валерії Бобровської

Нагадаємо, що торік журналісти Інформатора також пройшли тест із медіаграмотності. Їхні результати дізнавайтесь за посиланням.

Фото: Яна Малишко та Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору