Маринований виноград – пряна та оригінальна закуска. Спробуйте приготувати.
Маринований виноград на зиму – це чудова закуска чи гарнір до основної страви. Також його можна використовувати для бутербродів і салатів. Інгредієнтів має вистачити приблизно на одну півлітрову банку. Тому, якщо є бажання зробити більше запасів незвичайної закуски, можна все множити відповідно на ту кількість, яку плануєте закрити. Краще брати виноград без кісточок, але, якщо такого немає, маленькі кісточки не завадять. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 300 г винограду
- 15 мл оцету
- 3 горошини духмяного перцю
- 3 горошини чорного перцю
- 2 ч. л. цукру
- 2 бутони гвоздики
- 1 лавровий листок
- кориця – за смаком
- 0,5 ч. л. солі
- вода
Приготування:
- Підготуйте чисту банку та кришку. Добре промийте виноград, зберіть ягоди з грон та просушіть від зайвої вологи. Після цього розкладіть ягоди по банках.
- Тепер приготуйте маринад. У каструлю висипте сіль, цукор, корицю, покладіть лавровий лист, гвоздику та духмяний перець і залийте все водою. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Коли маринад закипить, додайте оцет і проваріть ще 2-5 хвилини.
- Киплячим маринадом необхідно залити виноград у банках та накрити металевими кришками.
- Поставте банки з маринадом та виноградом в каструлю, наповнену водою. На дно покладіть невеликий рушник. Вода має доходити до плічок банок.
- Стерилізуйте банки 10 хвилин після моменту закипання води в каструлі.
- Дістаньте банки з виноградом і одразу закатайте. Потім переверніть та укутайте теплою ковдрою до повного вистигання. Приберіть у темне прохолодне місце.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.