ВЛАДА

У Переяславі 22 листопада проведуть позачергову сесію: планують розглянути одне питання

На минулій сесії активісти закликали депутатів висловити недовіру міському голові Переяслава. Позачергову сесію зібрали. Та чи для цього?

На чергову сесію міської ради Переяслава 16 листопада зібрався повний зал людей. Окрім депутатів, прийшли активісти, які переважно емоційно підіймали питання передбачення бюджетних коштів лише на ЗСУ, про звітування міської ради щодо вже виділених захисникам раніше грошей та про недовіру міському голові. Самого голови міськради Вячеслава Саулка на тому засіданні не було, мовляв, через відрядження до Києва. Тому вирішили для обговорення всіх накопичених тем зібрати позачергову сесію. Про це повідомляє Інформатор.

Після виступів кількох активістів та закликів від них до депутатів висловити недовіру міському голові слово взяв перший заступник міського голови, який зараз служить у ЗСУ, Анатолій Фесенко: “Я очолював штаб цієї людини (Вячеслава Саулка – ред.), вибачаюся перед громадою. Я був одним із першим, хто розчарувався у ньому. У мене є прохання внести до порядку денного питання про оголошення позачергової сесії з одним єдиним питанням – “Недовіра та звільнення від посадових обов’язків особи, яка займає посаду міського голови”.

Це у залі сприйняли оплесками. Депутати 14 голосами (мінімальна можлива кількість) проголосували за проведення позачергової сесії. А також зібрали 17 підписів “про проведення позачергової сесії 22.11.2023 по питанню розгляду колективного звернення щодо надання звітності посадовими особами міської ради по використанню коштів міського бюджету”.

Тож позачергова сесія відбудеться у середу, 22 листопада, о 13:00. З власних джерел у депутатському корпусі Інформатор отримав порядок денний цього засідання. До нього наразі входить одне питання – “Про розгляд колективного звернення щодо подання звітності посадовими особами міської ради по використанню коштів міського бюджету”. Доповідати повинен Вячеслав Саулко. Зазначимо, що депутати вже під час сесії можуть вносити до розгляду будь-які питання.

Нагадаємо, що раніше ми пояснювали, що може бути, коли міський голова припинить свої повноваження. Матеріал – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору