Грибний соус – чудове доповнення до багатьох страв. Спробуйте приготувати.
Грибний соус дуже вдало поєднується з м’ясом, картоплею та різними крупами, які готуються на гарнір до основної страви. Його рецепт досить простий, а приготування займає мінімум часу. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 150 г свіжих грибів
- 40 г смальцю або олії
- 40 г борошна
- 1 ч. л. подрібненої зелені петрушки
- 150 г сметани
- ½ соку лимона
- сіль та перець за смаком
- 500 мл бульйону
Приготування:
- Гриби помийте, почистіть і наріжте досить дрібно.
- Тушкуйте їх у смальці або в олії. Коли з них трішки випарується вода, посипте борошном і підрум’яньте.
- Залийте гриби підігрітим бульйоном, добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Посоліть та кип’ятіть 8-10 хвилин, весь час помішуючи.
- Додайте перець, сметану та сік лимона.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.