ЖИТТЯ

У Переяславі провели фольклорно-етнографічний фестиваль “Різдвяна зоря”: як це було

У Переяславі провели фольклорно-етнографічний фестиваль “Різдвяна зоря”. На ньому виступали колективи громади.

24 грудня у другому корпусі Переяславського центру культури і мистецтв провели фольклорно-етнографічний фестиваль “Різдвяна зоря”. Участь взяли народні та аматорські колективи громади. Всіх виконавців нагородили дипломами за участь у щорічному фестивалі. Глядачів радували співами, музикою, танцями, колядками та щедрівками. Інформатор розповідає, як це було.

У приміщенні Центру культури панувала атмосфера Різдва. На фестиваль зібралося близько вісімдесяти осіб. Програма тривала дві години. Артисти дивували яскравими виступами, костюмами, колядуваннями та щедруваннями. Першим виступив дитячий колектив “Супутник” народного театру Переяславського ЦКМ під керівництвом Людмили Леляк. Діти у образах Меланки, кози, лікаря, циганки та україночки презентували театралізоване дійство “Різдвяний вертеп”.

Потім виступили більше десятка вокальних ансамблів, а саме: “Дем’янчанка”, “Мрія”, “Червона калина”, “Чорнобривці”, Калиновий цвіт”, “Мальви”, “Чебреці”, “Водограй”, “Веселка”, “Дівчата з України” та “Вербиченька”. Вже за традицією, під кінець фестивалю всі учасники виконали “Щедрик”.

Начальник відділу культури і туризму Переяславської міськради Валентин Шуткевич сказав таке: “Я гордий із того, що нам є ким пишатися, що нам є кого і що показувати із цієї святої сцени. На сьогоднішній день у нас є шістнадцять творчих пісенних, вокальних колективів і це дуже приємно, це дуже тішить. Ми успішно з вами гастролюємо, проводимо творчу діяльність – це надихає і несе впевненість у тому, що ми непереможні”.

Дитячий колектив “Супутник” презентував театралізоване дійство “Різдвяний вертеп”

Присутні вітали артистів гучними оплесками

Ансамбль “Дем’янчанка”

Ансамбль “Мрія”

Ансамбль “Червона калина”

Ансамбль “Чорнобривці”

Ансамбль “Калиновий цвіт”

Ансамбль “Мальви”

Глядачів радували співами, музикою, танцями, колядками та щедрівками

Ансамбль “Чебреці”

Ансамбль “Червона калина”

Всіх виконавців нагородили дипломами за участь у щорічному фестивалі

Ансамбль “Дівчата з України”

Ансамбль “Веселка”

На фестиваль зібралося близько вісімдесяти осіб

Глядачі захоплено дивились виставу

Нагадаємо, що журналісти Інформатора дізнатись у переяславців, чи переходять вони на новий календар та коли відзначатимуть Різдво. Відеосюжет дивіться тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору