ЖИТТЯ

Погода на 1 січня: у Переяславі ввечері може піти дрібний дощ

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 1 градус тепла.

У понеділок, 1 січня, у Переяславі буде хмарно. Увечері прогнозують дрібний дощ. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 1 градус тепла. Максимальна вдень – 6 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 81 та 96 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 січня – 8 годин 14 хвилин. Завтра день буде на 1 хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:50, а захід – о 16:04.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1973 році – 7,4 градуса тепла, а найнижчу в 1896-му, 1909-му та 1970-му – 22,8 градусів морозу.

Народні прикмети:

1 січня вшановується пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Якщо на Василя зранку туман, то буде хороший урожай літом і восени. Якщо буде багато зірок на небі – до ягідного літа. У минулі часи говорили: “Якщо Василевий день у році веселий, то і рік такий”, “Новий рік – до весни недалекий”. Якщо на Василя тепло і сніг – літо буде теплим і дощовим.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору