“Пташине молоко” – ніжний десерт, смак якого знайомий із дитинства. Спробуйте приготувати.
“Пташине молоко” – ніжний та простий десерт, що здобув велику популярність серед українців. Зазвичай його готують зі збитих білків яєць та цукру. Ми ж пропонуємо альтернативний рецепт зі сметани та желатину. Ці ласощі добре підійдуть до святкового столу або ж просто як частування до чаю чи кави. Найкраще подавати цей десерт в прозорих келихах або порційних мисочках. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 150 мл води
- 15 г желатину
- 150 г цукру
- 500 г 20% сметани
- 1,5 столові ложки 15% сметани
- 100 г чорного шоколаду
Приготування:
- Желатин залийте водою, перемішайте та залиште, аби він розбухнув.
- У мисці збийте цукор та сметану. Частину цієї суміші покладіть до желатину, перемішайте.
- Потім масу з желатину додайте до всієї сметани і продовжуйте збивати.
- Викладіть масу в красиві формочки, поставте на 1 годину в холодильник.
- Шоколад розтопіть, додайте 15% сметану, викладіть на десерт та розподіліть рівномірно.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.