ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте десерт “Пташине молоко”

“Пташине молоко” – ніжний десерт, смак якого знайомий із дитинства. Спробуйте приготувати.

“Пташине молоко” – ніжний та простий десерт, що здобув велику популярність серед українців. Зазвичай його готують зі збитих білків яєць та цукру. Ми ж пропонуємо альтернативний рецепт зі сметани та желатину. Ці ласощі добре підійдуть до святкового столу або ж просто як частування до чаю чи кави. Найкраще подавати цей десерт в прозорих келихах або порційних мисочках. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 150 мл води
  • 15 г желатину
  • 150 г цукру
  • 500 г 20% сметани
  • 1,5 столові ложки 15% сметани
  • 100 г чорного шоколаду

Приготування:

  1. Желатин залийте водою, перемішайте та залиште, аби він розбухнув.
  2. У мисці збийте цукор та сметану. Частину цієї суміші покладіть до желатину, перемішайте.
  3. Потім масу з желатину додайте до всієї сметани і продовжуйте збивати.
  4. Викладіть масу в красиві формочки, поставте на 1 годину в холодильник.
  5. Шоколад розтопіть, додайте 15% сметану, викладіть на десерт та розподіліть рівномірно.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору