ЖИТТЯ

Погода на 12 січня: у Переяславі посилиться мороз

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 9 градусів морозу.

У п’ятницю, 12 січня, у Переяславі буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде зранку та ввечері – 9 градусів морозу. Максимальна вдень та вночі – 7 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 54 та 69 відсотками протягом доби. Тривалість дня 12 січня – 8 годин 30 хвилин. Завтра день буде на 1 хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:47, а захід – о 16:17.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2005 році – 9,2 градуса тепла, а найнижчу в 1950-му – 26,9 градуса морозу.

Народні прикмети:

У давнину цього дня варили свинячі шлунки й різали гусей. За нутрощами тварин передвіщали погоду на зиму. Якщо селезінка була рівною і гладкою, то очікували зими лютої. Товста печінка усередині означала, що холоднеча розпочнеться з половини зими, а широка сторона печінки до живота обіцяла морози.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору