Які зараз ціни на базарі у Переяславі? Дізнавайтесь у репортажі Інформатора.
14 січня у Переяславі зранку, близько 8:00, надворі йшов пухкий лапатий сніг. На традиційні недільні торги людей прийшло більше, ніж попереднього тижня. Проте, покупці намагалися довго не затримуватися на базарі через негоду. Найбільше людей було у молочних рядах. Ціни на рибу, телятину та свинину залишаються стабільними, а от курятина подорожчала на п’ять гривень. Продавали небагато свіжих овочів та фруктів, трішки більше – консервації. Інформатор розповідає про ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні було чимало людей та товару. Деякі прилавки залишалися пустими, проте це ніяк не вплинуло на традиційні торги. Ціни на свинину та телятину залишаються стабільними, а от курятина здорожчала на 5 гривень. М’ясо коштувало так:
- Сало (1 кг) – 160-250
- Підчеревина (1 кг) – 230
- Лопатка (1 кг) – 170-200
- Биток (1 кг) – 190-200
- Антрекот (1 кг) – 190-220
- Ошийок (1 кг) – 190-220
- Стегно (1 кг) – 190
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 135
- Курячі крила (1 кг) – 130
- Куряче філе (1 кг) – 155
Незважаючи на низьку температуру, цього тижня на недільному базарі торгували свіжими фруктами. Також, продавали сушку з яблук по 100 гривень за кілограм. Можна було придбати варення із малини, смородини, шовковиці та яблука по 50 гривень за півлітрову банку. Ціни на свіжі фрукти такі:
- Яблука (1 кг) – 18-20
- Гранати (1 кг) – 100
- Лимони (1 кг) – 60
Овочів було небагато. Здебільшого продавали консервацію. Ціна на салати з різної домашньої городини коливалася від 30 до 50 гривень за півкіла. Консервовані гриби маслюки, польські та опеньки можна було придбати по 100 гривень за півлітрову банку. Також, біля великого “ЕКО-маркету” торгували соком із гарбуза та томатів. Ціна за півлітра гарбузового – 25 гривень, а томатного – 20. Ціни на свіжі овочі такі:
- Перець (1 кг) –125
- Морква (1 кг) – 10-20
- Цибуля (1 кг) – 15-25
- Зелена цибуля (пучечок) – 10
- Капуста (1 кг) – 10-15
- Буряки (1 кг) – 10-15
- Гарбузи (1 кг) – 5-15
- Картопля (1 кг) – 9-15
У молочних рядах було багато продавців та покупців. Ціни на продукцію залишаються стабільними:
- Молоко (1,5 л) – 40-45
- Бринза (1 кг) – 200
- Сир (1 кг) – 130-140
- Сир знежирений (1 кг) – 80-100
- Сметана (1 л) – 100-120
- Вершки (1 л) – 180
- Домашні курячі яйця (десяток) – 70-80
Продавців риби вистачало, а от покупців було небагато. Торгували мороженою, живою та копченою рибою. Також, можна було придбати рибні рулети із тунця, форелі і палтуса. Вартість за кілограм – 1200 гривень. Ціни на звичайну рибу такі:
- Карасі (1 кг) – 50-80
- Лящі (1 кг) – 70
- Товстолоби (1 кг) – 80
- Філе з товстолоба (1 кг) – 180-200
- Стейки з товстолоба (1 кг) – 190
- Соми (1 кг) – 150-170
- Коропи (1 кг) – 130
- Щуки (1 кг) – 130
- Судаки (1 кг) – 150
- Лосось (1 кг) – 600
- Філе з лосося (1 кг) – 650
Нагадаємо, що для освітніх закладів Переяслава планують закупити 70 тисяч курячих яєць. Скільки на це передбачили коштів, дізнавайтеся за посиланням.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.