ЖИТТЯ

Погода на 15 січня: у Переяславі буде переважно хмарно, але без опадів

У Переяславі буде переважно хмарно. Мінімальна температура – 3 градуси морозу.

У понеділок, 15 січня, у Переяславі буде переважно хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 3 градуси морозу. Максимальна вдень та ввечері – 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 62 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 15 січня – 8 годин 37 хвилини. Завтра день буде на 2 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:45, а захід – о 16:22.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 7,9 градуса тепла, а найнижчу в 1943-му – 24,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

У минулі часи цього дня було Куряче свято. 15 січня чистили курятники й окурювали їх смолою з оманом. Сині вечірні хмари цього дня передвіщали зміну погоди. Спостерігали також за місяцем: якщо його роги гострі та яскраві, слід чекати вітру. У народі говорили: “Січень гонить хурделицю за сім верст” – цей місяць хоча і холодний, але відносно спокійний.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору