Хачапурі – проста та водночас дуже ароматна страва. Спробуйте приготувати.
Хачапурі – смачна і ароматна випічка, яка поєднує в собі пухке солодке тісто та багатьма улюблений сир. Цей рецепт прекрасний тим, що список інгредієнтів та час приготування дуже малі, а от смак – неймовірний. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування:
- Для тіста висипте у миску 250 г борошна, вбийте одне яйце та влийте 100 мл кефіру жирністю 2,5%.
- Додайте по дрібці солі та цукру, ½ ч. л. розпушувача та влийте 2 ст. л. олії.
- Перемішайте тісто спочатку ложкою, а потім добре вимішайте руками, воно має бути однорідним. Сформуйте з тіста кулю та залиште на 15 хвилин.
- Для начинки у миску натріть на тертці з великими отворами 250 г сиру сулугуні та 100 г вершкового масла.
- Вбийте у миску із начинкою яйце та добре її перемішайте.
- Розділіть тісто на 4 рівні частини. Підпиліть борошном робочу поверхню чи дошку та розкачайте кожну з них у коло діаметром приблизно 25 см.
- Викладіть начинку всередину кожного пласта й заліпіть тісто по колу, від країв до центру. Переверніть сформовані хачапурі швом вниз та злегка розкачайте кожен скалкою.
- Розігрійте суху пательню та смажте хачапурі по черзі приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Кришкою пательню накривати не потрібно.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.