ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте ліниві хачапурі на пательні

Хачапурі – проста та водночас дуже ароматна страва. Спробуйте приготувати.

Хачапурі – смачна і ароматна випічка, яка поєднує в собі пухке солодке тісто та багатьма улюблений сир. Цей рецепт прекрасний тим, що список інгредієнтів та час приготування дуже малі, а от смак – неймовірний. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Для начинки:

Приготування:

  1. Для тіста висипте у миску 250 г борошна, вбийте одне яйце та влийте 100 мл кефіру жирністю 2,5%.
  2. Додайте по дрібці солі та цукру, ½ ч. л. розпушувача та влийте 2 ст. л. олії.
  3. Перемішайте тісто спочатку ложкою, а потім добре вимішайте руками, воно має бути однорідним. Сформуйте з тіста кулю та залиште на 15 хвилин.
  4. Для начинки у миску натріть на тертці з великими отворами 250 г сиру сулугуні та 100 г вершкового масла.
  5. Вбийте у миску із начинкою яйце та добре її перемішайте.
  6. Розділіть тісто на 4 рівні частини. Підпиліть борошном робочу поверхню чи дошку та розкачайте кожну з них у коло діаметром приблизно 25 см.
  7. Викладіть начинку всередину кожного пласта й заліпіть тісто по колу, від країв до центру. Переверніть сформовані хачапурі швом вниз та злегка розкачайте кожен скалкою.
  8. Розігрійте суху пательню та смажте хачапурі по черзі приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Кришкою пательню накривати не потрібно.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору