Шпроти можна можна приготувати вдома. Маємо рецепт.
Рибні шпроти можна легко приготувати вдома. За смаком та зовнішнім виглядом вони дуже схожі на ті, що продаються в магазині. Домашні шпроти будуть справжньою несподіванкою та цікавинкою на столі. Ця страва добре підійде для салату, бутербродів чи як самостійної закуски. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 700 г кільки
- 2 ст. л. чайної заварки
- 150 мл води
- 1 ч. л. цукру
- сіль за смаком
- 4 лаврових листки
- 4 гілочки гвоздики
- пів ч. л. чорного перцю горошком
- 150 мл олії
Приготування:
- Чайну заварку залліть 150 мл окропу і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
- У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.
- У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.
- Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією.
- Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте.
- Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою 3 години.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.