ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашні шпроти

Шпроти можна можна приготувати вдома. Маємо рецепт.

Рибні шпроти можна легко приготувати вдома. За смаком та зовнішнім виглядом вони дуже схожі на ті, що продаються в магазині. Домашні шпроти будуть справжньою несподіванкою та цікавинкою на столі. Ця страва добре підійде для салату, бутербродів чи як самостійної закуски. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 700 г кільки
  • 2 ст. л. чайної заварки
  • 150 мл води
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль за смаком
  • 4 лаврових листки
  • 4 гілочки гвоздики
  • пів ч. л. чорного перцю горошком
  • 150 мл олії

Приготування:

  1. Чайну заварку залліть 150 мл окропу і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
  2. У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.
  3. У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.
  4. Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією.
  5. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте.
  6. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою 3 години.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору