Курячі сердечка – дуже корисна, смачна та ніжна страва. Спробуйте приготувати.
Курячі сердечка в соєвому соусі – традиційна закуска китайської кухні. Вони дуже корисні, адже є хорошим джерелом білка, вітамінів групи В, цинку і заліза, а також кобальту, міді та фосфору. Готується страва із простих інгредієнтів, а головне – дуже швидко. Також вона добре поєднується із будь-яким гарніром та овочами. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 кг курячих сердечок
- 300 г ріпчастої цибулі
- 100 мл рослинної олії
- сіль та мелений перець за смаком
- 2 лаврових листка
- 5-6 горошин чорного перцю
- 200 мл соєвого соусу
- 70 мл меду
- 3-4 зубчики часнику
Приготування:
- Сердечка промийте та відділіть зайве. Обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.
- Як тільки сердечка підрум’яняться, додайте на сковороду дрібно нарізану цибулю, перець та лавровий лист.
- В жодному разі не соліть страву. Річ у тім, що соєвий соус, в якому будуть тушкуватися сердечка, досить солоний.
- Смажте сердечка на середньому вогні 7-10 хвилин під закритою кришкою.
- Через 10 хвилин, коли цибуля стане м’якою, відправте в сковороду соєвий соус та мед. Все ретельно перемішайте до повного розчинення меду.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте сердечка під закритою кришкою 20-25 хвилин. Якщо соус уварився – додайте 100-150 мл води, аби страва не підгоріла.
- За 10 хвилин до готовності додайте дрібно нарізаний часник.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.