ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте бігос зі сливами й томатами

Бігос – ароматна, ситна і соковита страва польської кухні. Спробуйте приготувати.

Бігос або бігус – традиційна польська страва на основі м’яса та капусти. При цьому в неї також додають різноманітні копченості, сухофрукти та навіть алкоголь. Особливістю цього рецепта є те, що до капусти, крім звичних томатів і цибулі, додають сливи. Вони зроблять бігос соковитішим та ароматнішим. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені плоди, на смак це не вплине. Така страва буде доречної як до пісного столу, так і для звичайного, якщо подавати її з ковбасками чи реберцями. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розігрійте глибоку пательню з 20 мл соняшникової олії. Викладіть квашену капусту та влийте воду. Тушкуйте на середньому вогні до м’якості капусти, це приблизно 15 хвилин. Якщо у вас квашена капуста великими шматками, попередньо трохи посічіть її.
  2. Зніміть зі свіжої капустини верхні листочки. Пошаткуйте ножем на тоненькі смужки.
  3. Додайте свіжу капусту на пательню до квашеної. Перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні ще 10 хвилин.
  4. Очистіть середню цибулину і наріжте середніми кубиками. Розріжте навпіл томати, відріжте частину, де кріпилася плодоніжка, також наріжте середніми кубиками.
  5. Сливи розріжте навпіл та дістаньте кісточку. Якщо у вас заморожені плоди, дістаньте з морозильної камери заздалегідь та дайте розморозитись.
  6. Розігрійте духовку до 160 градусів. Викладіть цибулю, томати й сливи на пательню до капусти. Додайте дрібку кмину, 1 лавровий лист, посоліть і поперчіть до смаку. Ретельно перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
  7. Перекладіть бігос у велику керамічну форму і накрийте фольгою. Поставте у розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину 30 хвилин. Готовій страві дайте трохи охолонути та подавайте до столу.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору