ЖИТТЯ

Погода на 5 березня: у Переяславі температура не опуститься нижче нуля

У Переяславі буде переважно хмарно. Мінімальна температура – 1 градус тепла.

У вівторок, 5 березня, у Переяславі зранку буде хмарно з проясненнями, а пообіді – просто хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 1 градус тепла. Максимальна вдень – 7 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 63 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 5 березня – 11 годин 20 хвилин. Завтра день буде на 4 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:25, а захід – о 17:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1998 році – 14,8 градуса тепла, а найнижчу в 1985-му – 19,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

На цей день ще поширюється традиція не дивитись на зірки, що падають. Погода 5 березня достатньо мінлива: може бути як відлига, так і мороз. У давнину примітили: “якщо у цей день сніг тане, то довго не розтане”. Саме 5 березня починається раннє руйнування стійкого сніжного покрову. Цей день успішний для посіву насіння на розсаду помідорів, баклажанів, перцю.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору