ЖИТТЯ

“Повертається до місця свого дитинства”: на Переяславщині через два роки після загибелі поховають воїна Ярослава Муху

Ярослава Муху зі Студеників поховали у Дніпрі як невідомого солдата. Через майже два роки його тіло ідентифікували та повернули додому.

12 березня у Студениках (Студениківська ТГ) поховають захисника України Ярослава Муху. Коли загинув, йому було 26 років. Із 7 квітня 2022 року він вважався зниклим безвісти. Виявилося, що його поховали у Дніпрі як невідомого солдата. Тим часом через аналіз ДНК тривали пошуки, зрештою вони завершилися нещодавно і його змогли ідентифікувати. Тепер його тіло повернуть додому. Про це повідомили на Facebook-сторінці Студениківської громади, передає Інформатор.

Ярослав Муха пішов добровольцем захищати Україну з 26 лютого 2022 року. Був механіком-водієм гармати протитанкового артилерійського взводу. Захищав столицю від окупантів. Під селом Мощун на Київщині тоді розгорнулися найзапекліші бої, за які Ярослава відзначили медаллю “За особливу службу”.

Після визволення Київщини був направлений до Харківської області. 7 квітня 2022 року біля міста Ізюм, коли воїни допомагали у ремонті вантажівки, навантаженої боєкомплектом, ворожий снаряд потрапив просто між ними. Тіла захисників довго не могли забрати через запеклі бої. З того часу Ярослав Муха вважався зниклим безвісти.

12 березня об 11:00 у Храмі Воскресіння Христового у Переяславі загиблого захисника відспівають. О 12:00 траурний кортеж вирушить до Студеників, до батьківського дому Ярослава. Потім його поховають на місцевому кладовищі.

“В Україні не може бути невідомих Героїв! Наш земляк повертається до місця свого дитинства, улюбленої родини, рідної землі Героєм, що віддав найдорожче, – своє життя за свободу і незалежність України та кожного із нас”, – йдеться у повідомленні Студениківської громади.

Нагадаємо, що 3 березня у Переяславі попрощались із захисником Ігорем Терещенком. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору