ЖИТТЯ

99 ракет та дронів випустили по Україні російські війська: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росіяни завдали потужної атака з повітря. Є пошкодження об’єктів критичної інфраструктури.

У ніч на 29 березня російські війська завдали масованої атаки з повітря по території України. Випустили 99 засобів повітряного нападу: 60 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 3 аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал”, 2 балістичні ракети “Іскандер-М”, 9 керованих авіаційних ракет Х-59, 4 крилаті ракети “Іскандер-К”, 21 крилату ракету Х-101/Х-555. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

До відбиття ракетно-авіаційного удару залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Врешті знищили 84 повітряні цілі:

  • 58 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”;
  • 17 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 5 керованих авіаційних ракет Х-59;
  • 4 крилаті ракети “Іскандер-К”.

У Київській області тривогу оголошували тричі й загалом вона тривала майже всю ніч. У регіоні працювали сили ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не було. Жертв та постраждалих від атаки також немає. “У кількох районах оперативні служби зафіксували падіння уламків від збитих цілей. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламків пошкоджено 2 приватні будинки. У них посічені стіни, вилетіли вікна, пошкоджена покрівля. Вся необхідна допомога вже надається на місцях. В іншій громаді уламками пошкоджено паркан та асфальтовану дорогу. Робота з фіксації наслідків атаки ворога триває”, – повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Які наслідки в інших регіонах?

Пошкоджені теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. Йдеться, зокрема, про Дніпропетровську, Полтавську та Черкаську області, пише міністр енергетики України Герман Галущенко. Армія РФ атакувала три теплоелектростанції ДТЕК, там суттєво пошкоджено обладнання. За попередньою інформацією, один із працівників отримав поранення.

Є пошкодження кількох об’єктів критичної інфраструктури на Дніпропетровщині, там застосовують аварійні відключення, пише голова ОВА Сергій Лисак. Унаслідок атаки на одному із об’єктів є постраждалий. Ще п’ятеро людей отримали поранення через обстріл Кам’янського, серед них – одна дитина.

На Херсонщині пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури та стільникова вежа, пише голова ОВА Олександр Прокудін. Поцілили й у житлові квартали. Внаслідок обстрілів одна людина загинула, восьмеро отримали поранення.

Нагадаємо, що 25 березня росіяни атакували Київ двома балістичними ракетами. Про наслідки – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору