ЖИТТЯ

Погода на 4 квітня: у Переяславі вночі буде тепліше, ніж удень

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 12 градусів.

У четвер, 4 квітня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде пізно ввечері – 7 градусів тепла. Максимальна на початку доби – 12 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 75 відсотками протягом доби. Тривалість дня 4 квітня – 13 годин 13 хвилин. Завтра день буде на 4 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:20, а захід – о 19:33.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 21,9 градуса тепла, а найнижчу в 1931-му – 6,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

На підтвердження теплої весняної погоди у народі склалось багато приказок, наприклад: “Опівдні бурульки пускають у сніг сльози пекучі”. Сьогодні зазвичай сонце завжди починає яскраво гріти, з дахів крапотить. Сині хмари вказували на тепло і дощ: “Перший квітневий дощ воза золотого вартий”, говорили наші пращури.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору