ЖИТТЯ

На Переяславщині п’яний водій їздив селом: його затримала поліція, дійшло до суду

На Переяславщині п’яний чоловік їздив селом на автомобілі. Як його покарав суд?

1 березня ввечері у Вінинцях (Циблівська ТГ) правоохоронці зупинили автомобіль ВАЗ, водій якого був у нетверезому стані. Він не мав жодних документів, зокрема і на транспортний засіб. Його доставили до відділу поліції для встановлення особи та оформлення адміністративних матеріалів. 28 березня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

У протоколі засідання йдеться, що порушника направили на огляд на стан алкогольного сп’яніння до Бориспільської лікарні. У направленні зазначили, що чоловік відмовився пройти огляд в медичному закладі.

Суд встановив, що чоловік вчинив правопорушення, оскільки вищезазначені факти його вини є переконливими, достатніми, в повному обсязі відповідають фактичним обставинам справи та знайшли своє підтвердження в доказах та поясненнях, які містяться в матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння) та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Також позбавив права керування транспортними засобами на строк один рік. Призначив стягнути судовий збір у розмірі 605 гривень 60 копійок.

Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі п’яний водій пропонував поліцейським 200 доларів хабаря. Що вирішив суд, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору