ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картопляні книдлі

Спробуйте приготувати картопляні книдлі. Маємо рецепт.

Книдлі – варені пиріжки із картопляного тіста з начинкою або без неї. В Україні дуже поширена на Закарпатті, Покутті та Волині. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 9 картоплин
  • 2 цибулини
  • 500 г борошна
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ст. л. олії
  • 50 г зелені

Приготування:

  1. Картоплю почистіть. Половину відваріть у підсоленій воді до готовності та потовчіть у пюре.
  2. Решту картоплі та цибулю натріть на дрібну терку. Змішайте масу з пюре, просійте туди борошно і вимісіть м’яке тісто.
  3. Викладіть його на посипану борошном поверхню, розділіть на кілька частин і розкачайте з них ковбаски. Наріжте шматочками.
  4. У кип’ячену воду закиньте книдлі, перемішайте і почекайте, поки спливуть.
  5. Дістаньте їх в друшляк і ополосніть холодною водою.
  6. Часник пропустіть через прес, додайте до нього олію, сіль та перемішайте. Готові книдлі полийте часниковою олію, струсіть і посипте смаженою цибулею та зеленю.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору