Спробуйте приготувати картопляні книдлі. Маємо рецепт.
Книдлі – варені пиріжки із картопляного тіста з начинкою або без неї. В Україні дуже поширена на Закарпатті, Покутті та Волині. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 9 картоплин
- 2 цибулини
- 500 г борошна
- 5 зубчиків часнику
- 2 ст. л. олії
- 50 г зелені
Приготування:
- Картоплю почистіть. Половину відваріть у підсоленій воді до готовності та потовчіть у пюре.
- Решту картоплі та цибулю натріть на дрібну терку. Змішайте масу з пюре, просійте туди борошно і вимісіть м’яке тісто.
- Викладіть його на посипану борошном поверхню, розділіть на кілька частин і розкачайте з них ковбаски. Наріжте шматочками.
- У кип’ячену воду закиньте книдлі, перемішайте і почекайте, поки спливуть.
- Дістаньте їх в друшляк і ополосніть холодною водою.
- Часник пропустіть через прес, додайте до нього олію, сіль та перемішайте. Готові книдлі полийте часниковою олію, струсіть і посипте смаженою цибулею та зеленю.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.