ЖИТТЯ

Погода на 10 квітня: у Переяславі буде 24 градуси

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 24 градуси.

У середу, 10 квітня, у Переяславі буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 14 градусів тепла. Максимальна надвечір – 24 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 42 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 квітня – 13 годин 35 хвилин. Завтра день буде на 4 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:07, а захід – о 19:42.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1973 році – 24,1 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 7,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

У минулі часи у цей день, якщо закінчувались заморозки, виганяли худобу на пасовисько. У залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі й комарі. Наші пращури продовжували спостереження за птахами й складати за ними прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовій стороні, то літо мало бути теплим.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору