ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте оладки з кропивою та петрушкою

Оладки з кропивою та петрушкою – проста у приготуванні і водночас оригінальна страва. Спробуйте приготувати.

Кропива – дуже корисна і популярна рослина в українській кухні. Ці дари природи навіть не потрібно купувати – інгредієнт для смачних страв росте повсюи. Після приготування кропива стає ніжною і злегка солодкуватою, а в поєднанні з оладками, можливо, і взагалі стане вашим фаворитом серед страв. Їх приготування забере у вас мінімум часу. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 250 мл кефіру
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • пучечок кропиви
  • кілька гілочок петрушки
  • 1 ч. л. розпушувачу
  • пів ч. л. цукру
  • дрібка солі
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Кропиву обдайте окропом, залиште на 1-2 хвилини, аби не пекла. Злийте воду. Дрібно наріжте петрушку та кропиву. Збийте із кефіром 2 яйця. Додайте борошно, сіль та цукор. Дуже добре перемішайте.
  2. Додайте до тіста зелень. Ще раз ретельно перемішати та відставте у бік на 20 хвилин.
  3. Змастіть пательню олією та нагрійте. Столовою ложкою викладіть тісто на пательню, смажте з обох боків до гарного золотистого кольору.
  4. Подавайте оладки зі сметаною, зеленим часником та зеленою цибулею.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору