ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте суп із запечених овочів

Суп із запечених овочів – корисний та поживний. Спробуйте приготувати.

Овочевий суп добре зігріває та насичує організм вітамінами. Його приготування займає мало часу та потребує не так багато продуктів. Цей суп готується на овочевому відварі без м’яса, тому підійде і вегетаріанцям, і людям, які дотримуються посту. Також можна додати баклажани, томати, броколі чи цвітну капусту та інші овочі за вашим смаком. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів та підготуйте овочі. Моркву помийте, очистьте та поріжте невеличкими шматками. Цибулю помийте, розріжте навпіл та можете не очищати, щоб бульйон набув насиченого коричневого кольору.
  2. Очистьте 50 г кореня селери та наріжте довільними середніми шматками. Картоплю почистіть або добре помийте щіточкою та залиште зі шкіркою. Бульбу поріжте на однакові середні кубики.
  3. Усі підготовлені овочі викладіть на деко та скропіть 1 ст. л. соняшникової олії. Запікайте 15 хвилин за температури 200 градусів до появи характерної підгорілої скоринки на овочах. За потреби збільште час приготування.
  4. У невеликій каструлі закип’ятіть 600-800 мл води, перекладіть у ємність запечені овочі та додайте лавровий лист, 5 горошин чорного перцю і посоліть до смаку. Варіть на маленькому вогні 10 хвилин.
  5. Тим часом поріжте невеличкий кабачок кубиками зі стороною 1 см.
  6. За кілька хвилин до готовності додайте кабачок у каструлю. Він повинен приготуватися до стану аль денте, тобто залишитися трохи твердим. Цибулю за бажанням вийміть, щоб вона не продовжувала віддавати свій аромат.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору