Шоколадна паска із цукатами – незвичайний варіант святкової випічки. Спробуйте приготувати.
Паска – невід’ємний святковий символ Великого Христового Воскресіння. Існує багато варіацій її приготування, ми ж пропонуємо один із них – шоколадну паску з цукатами. Для прикраси ви можете довіритися своїй фантазії та експериментувати: використовувати вже готові цукрові посипки, подрібнити горіхи, взяти апельсинову цедру. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти:
Приготування:
- Викладіть у миску 30 г живих дріжджів і влийте 150 мл теплої води. Трохи перемішайте, поки дріжджі не розчиняться. Тоді додайте 2 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна. Акуратно перемішайте опару до однорідного стану.
- Накрийте миску рушником та поставте в тепле місце на 25-30 хвилин, аби опара підійшла.
- Борошно, що залишилося, просійте у велику миску або чашу комбайна, якщо будете замішувати тісто у ньому.
- Всипте 2 ст. л. темного какао і цукор, який залишився. Перемішайте сухі інгредієнти лопаткою.
- Розбийте до сухих інгредієнтів 3 яйця, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та опару, що підійшла. Перемішайте тісто до однорідного стану. Якщо вам здається, що воно занадто рідке, додайте ще трохи борошна.
- Накрийте чашу чи миску із тістом рушником та залиште підходити у теплому місці ще на 1 годину.
- Через годину змастіть руки соняшниковою олією та обімніть тісто. Додайте 100 г цукатів та злегка перемішайте, аби вони рівномірно розподілилися у тісті.
- Форму для паски щедро змастіть розм’якшеним вершковим маслом, аби тісто не прилипало та готову паску можна було легко вийняти.
- Викладіть тісто для шоколадної паски у змащену маслом форму, воно має займати не більше однієї третини форми.
- Накрийте форму рушником і ще раз залиште для підйому у теплому місці на 35-40 хвилин. Тим часом увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Коли тісто підійде, поставте форму в розігріту духовку та випікайте паску від 25 до 40 хвилин, в залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум’яниться, накрийте паску фольгою зверху, аби не підгоряла.
- Дістаньте готову паску з духовки та залиште трохи охолонути у формі. Тим часом приготуйте шоколадну глазур. Змішайте у мисочці 3 ст. л. лимонного соку, 100 г цукрової пудри та 2 ст. л. какао. Ретельно перемішайте віничком. Якщо глазур вийшла занадто густою, додайте ще трохи лимонного соку.
- Паску, що охолола, дістаньте з форми та покрийте зверху блискучою шоколадною глазур’ю.
- Прикрасьте часточками цукатів, горіхами чи будь-якими іншими прикрасами до смаку.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.