ЖИТТЯ

Приготуйте шоколадну паску із цукатами за рецептом Євгена Клопотенка

Шоколадна паска із цукатами – незвичайний варіант святкової випічки. Спробуйте приготувати.

Паска – невід’ємний святковий символ Великого Христового Воскресіння. Існує багато варіацій її приготування, ми ж пропонуємо один із них – шоколадну паску з цукатами. Для прикраси ви можете довіритися своїй фантазії та експериментувати: використовувати вже готові цукрові посипки, подрібнити горіхи, взяти апельсинову цедру. Інформатор розповідає рецепт від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Викладіть у миску 30 г живих дріжджів і влийте 150 мл теплої води. Трохи перемішайте, поки дріжджі не розчиняться. Тоді додайте 2 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна. Акуратно перемішайте опару до однорідного стану.
  2. Накрийте миску рушником та поставте в тепле місце на 25-30 хвилин, аби опара підійшла.
  3. Борошно, що залишилося, просійте у велику миску або чашу комбайна, якщо будете замішувати тісто у ньому.
  4. Всипте 2 ст. л. темного какао і цукор, який залишився. Перемішайте сухі інгредієнти лопаткою.
  5. Розбийте до сухих інгредієнтів 3 яйця, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та опару, що підійшла. Перемішайте тісто до однорідного стану. Якщо вам здається, що воно занадто рідке, додайте ще трохи борошна.
  6. Накрийте чашу чи миску із тістом рушником та залиште підходити у теплому місці ще на 1 годину.
  7. Через годину змастіть руки соняшниковою олією та обімніть тісто. Додайте 100 г цукатів та злегка перемішайте, аби вони рівномірно розподілилися у тісті.
  8. Форму для паски щедро змастіть розм’якшеним вершковим маслом, аби тісто не прилипало та готову паску можна було легко вийняти.
  9. Викладіть тісто для шоколадної паски у змащену маслом форму, воно має займати не більше однієї третини форми.
  10. Накрийте форму рушником і ще раз залиште для підйому у теплому місці на 35-40 хвилин. Тим часом увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Коли тісто підійде, поставте форму в розігріту духовку та випікайте паску від 25 до 40 хвилин, в залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум’яниться, накрийте паску фольгою зверху, аби не підгоряла.
  11. Дістаньте готову паску з духовки та залиште трохи охолонути у формі. Тим часом приготуйте шоколадну глазур. Змішайте у мисочці 3 ст. л. лимонного соку, 100 г цукрової пудри та 2 ст. л. какао. Ретельно перемішайте віничком. Якщо глазур вийшла занадто густою, додайте ще трохи лимонного соку.
  12. Паску, що охолола, дістаньте з форми та покрийте зверху блискучою шоколадною глазур’ю.
  13. Прикрасьте часточками цукатів, горіхами чи будь-якими іншими прикрасами до смаку.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору