Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі п’яний чоловік сів за кермо, щоб похизуватися перед дівчатами: на суді звинувачував поліцейських – нібито вони вимагали хабар

У Переяславі чоловік сів за кермо п’яним, щоб похизуватися перед дівчатами. Як його покарав суд?

9 лютого близько 23:15 у Переяславі на вулиці Покровській чоловік керував автомобілем Hyundai Santa fe у стані алкогольного сп’яніння. Його зупинили правоохоронці та запропонували пройти тест на алкоголь у крові. Результат перевірки “драгером” – 1,83 проміле (сп’яніння середнього ступеню). Водій, згідно з відео з бодікамери, визнав, що сів за кермо після того, як випив алкоголь, щоб похизуватися перед дівчатами. 29 квітня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Обвинувачений на суді надав письмові пояснення. Повідомив, що працівникам поліції, які зупинили його, говорив про те, що “не сильно випивший”. А поліцейський, за словами водія, ввів його в оману, сказавши, що він може пройти огляд, а може відмовитись від його проходження та до початку відеофіксації попросив надати йому неправомірну винагороду, щоб не проводити огляд та не складати протокол відносно нього. Чоловік погодився на пропозицію, однак поліцейський, побачивши, що працює нагрудна відеокамера колеги, почав заперечувати можливість надати йому хабар. Погрожував кримінальною відповідальністю та наказав колезі викликати слідчо-оперативну групу.

Потім, як йдеться у поясненні, водій погодився пройти огляд з використанням приладу DRAGER. “Поліцейський встановив мундштук у прилад, але перед дослідженням контрольний забір повітря він не робив. Він продув у прилад повітря з легень. В цей час поліцейський, у якого була нагрудна відеокамера, замість того, щоб фіксувати процедуру огляду, відійшов викликати слідчо-оперативну групу. В зв’язку з цим він вважає, що його огляд на стан алкогольного сп’яніння та його результати є недійсними, оскільки проведені із порушеннями. Він не погодився із результатом огляду на місці з використанням спеціального технічного приладу, але поліцейський переконав його, що вже нічого не можна зробити, а його незгода із результатом огляду ні на що не вплине, але питання все ще можна вирішити. Тому він продовжив пропонувати працівнику поліції неправомірну винагороду”, – йдеться у протоколі судового засідання.

На відеозаписі з місця події, який долучили працівники поліції та який складається із фрагментів, не було моменту зупинки транспортного засобу, а також проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння. Відеозапис починається з того, що порушник визнає, що керував автомобілем у нетверезому стані, та пропонує поліцейським заплатити певну суму. Говорить, що сів за кермо, випивши алкоголь, щоб похизуватися перед дівчатами. Зазначає, що його родичі також поліцейські. При цьому наполегливо запитує про суму, стверджуючи про її подальшу сплату, та цікавиться, чому поліцейські не хочуть йому “допомогти”.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та наклав на нього штраф 17 тисяч гривень. Також позбавив права керування транспортними засобами на один рік. Призначив стягнути судовий збір 605 гривень 60 копійок.

Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі п’яний водій пропонував поліцейським 200 доларів хабаря. Що вирішив суд, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.