ЖИТТЯ

Farmer’s food не зміг обіграти Ratybor і втратив перше місце: огляд 5 туру “Ліги дворів”

Farmer’s food не виграв у Ratybor, а Мирне перемогло Juk Store. Яким був п’ятий тур “Ліги дворів”?

4 травня відбувся п’ятий тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. Після нього Farmer’s food втратив перше місце, дозволивши випередити себе Вовчкову та Мирному. Щонайменше два матчі із п’яти завершилися справді сенсаційними результатами. Інформатор підготував детальний огляд.

Переяславський Ratybor вже давно заслужив заробити свої перші очки в турнірі, бо у попередніх трьох матчах був близький до цього, проте чогось не вистачало. На Farmer’s food (Переяслав) його гравці вийшли надмотивованими і це було помітно за тим, як вони самовіддано боролися. А ось “фермери”, які на той момент очолювали турнірну таблицю, мабуть, дещо недооцінили суперника. Тож Ratybor цілком справедливо виграв перший тайм 1:0.

На початку другої половини Farmer’s food зрівняв рахунок, але це ніяк не знітило менш досвідчених опонентів. Вони досить грамотно захищалися і зрештою змусили фаворита ризикувати. Farmer’s food почав грати у п’ять польових і пропустив у свої ворота. Дивує, що команди “Ліги дворів” часто намагаються таким методом створювати собі перевагу. Бо насправді у більшості випадків вони не те, що не забивають у чужі, а навпаки, пропускають у власні ворота.

Все ж “фермери” під завісу матчу змогли зрівняти рахунок – 2:2. А в останні хвилини обидві команди кинулися атакувати, тож перемога жодної із них не стала би дивиною. Втім підсумкова нічия видається досить справедливою. Farmer’s food вже втратив 4 очки у п’яти матчах (не програвав, але було дві нічиї) і має в активі 11 очок, а Ratybor здобув перше очко, залишивши Велику Каратуль (Переяславська ТГ) наодинці на останньому місці.

Таким чином протистояння Мирного (Вороньківська ТГ) та Juk Store (Переяслав), у яких було по 9 очок, стало ще принциповішим – переможець ставав лідером. Мирне нарешті довело, що може здобувати очки не лише із середняками та аутсайдерами. Із Juk Store воно грало спокійно, з позиції сили, відкрило рахунок, але не втримало перевагу. На останніх секундах тайму “жуки” змогли відігратися. Тож у другому таймі розпочали все з нуля.

Мирне зробило рахунок 2:1 на свою користь, коли реалізувало небезпечний штрафний удар. Голкіпер Ілля Цапук став другим гравцем у стінці, а потім чи то ухилився від м’яча, чи то не зреагував на нього, і він після цього, зрозуміло, опинився у сітці. А потім шалений неочікуваний удар Мирного остаточно прибив Juk Store – 3:1. Очевидно, що після цього Juk Store випустив п’ятого польового гравця. І що б ви думали? Так, по суті, “жуки” більше не створили жодного небезпеченого моменту, на відміну від Мирного, які кілька разів могли скористатись відсутністю воротаря суперників у рамці.

Таким чином із 12 очками Мирне досить несподівано стало одним із лідерів турніру. А компанію на вершині йому склав Вовчків (Переяславська ТГ), який у цьому турі навіть без Максима Федоренка, Олега Розовика, Юрія Галайтати та Олександра Галицького спокійно переміг Велику Каратуль – 14:2. І без згаданих футболістів тут було кому пофеєрити, скажімо, Олексій Сахненко забив тричі та віддав п’ять гольових передач і став найкращим гравцем туру.

Переяславський BOSS наздогнав у турнірній таблиці Juk Store. У суботу він переміг переяславські “Бурти” – 4:1. BOSS мав лише одного футболіста на лаві запасних, тому намагався не робити гру надто інтенсивною, а “Бурти” були тільки за, бо за фізичними кондиціями поступаються багатьом командам чемпіонату. Зрештою вирішальною стала індивідуальна майстерність гравців, яка, безумовно, вища у BOSS.

Чудовий поєдинок влаштували Циблі (Циблівська ТГ) та “Кристал” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ). Хоча й грали не максимально чисто та якісно, зате практично без центру поля, відповідали атакою на атаку. Циблі доволі швидко забили двічі. Однак “Кристал” до кінця тайму відповів трьома голами й пішов на перерву, перемагаючи 3:2. У першій половині все ж Циблі більше вели гру, а малокаратульці вичікували та вибігали в контратаки. У другій циблівчани вже були спокійнішими й самі підстерігали на осічки суперника. Зрештою досить швидко зрівняли рахунок, на останніх хвилинах вийшли вперед, а перед фінальним свистком закріпили свій успіх – 5:3.

Тож Циблі мають стільки ж очок, як BOSS та Juk Store, – 9. І вже цієї суботи вони протистоятимуть BOSS. “Кристал” же із 3 очками випереджає лише Ratybor та Велику Каратуль. 11 травня він зіграє якраз із Ratybor – буде гаряче!

СТАТИСТИКА ТА ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ п’ятого ТУРУ

Нагадаємо, що у четвертому турі “Кристал” здобув першу перемогу, а BOSS та Juk Store зіграли фантастичний матч. Огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Переяслав.City

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору