ЖИТТЯ

На Переяславщині незаконно надали у приватну власність землю у захисній смузі Дніпра

Громадянці неправомірно надали у власність земельну ділянку у прибережній захисній смузі Дніпра. Прокуратура це довела та забезпечила виконання судового рішення.

Бориспільська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки водного фонду вартістю 30 мільйонів гривень на території Циблівської громади. Про це 7 травня повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

У повідомленні йдеться, що раніше у суді прокурори довели, що громадянці неправомірно надали у власність земельну ділянку в межах 100-метрової прибережної захисної смуги річки Дніпро. Тепер це рішення суду виконали.

Для довідки. Прибережна захисна смуга – це частина водоохоронної зони відповідної ширини вздовж річки, моря, навколо водойм, на якій встановлено більш суворий режим господарської діяльності, ніж на решті території водоохоронної зони. Біля великих річок, як Дніпро, ширина цієї смуги становить 100 метрів. У межах прибережних захисних смуг забезпечується безперешкодний та безоплатний доступ громадян до узбережжя.

Нагадаємо, що прокуратура також вимагає у двох громадян повернути у загальне користування 3,5 гектара землі лісового фонду на території Циблівської громади. Деталі – тут.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору