ЖИТТЯ

У Переяславі в річці Альта лебедина пара плаває разом із шістьма пташенятами: милі фото від Інформатора

У Переяславі в пари лебедів народилося шестеро пташенят. Який вигляд зараз має сімейство?

7 травня, проходячи мостом на вулиці Богдана Хмельницького у Переяславі, на річці Альта наша журналістка помітила поповнення у пари лебедів, які живуть у місцевій водоймі. У них з’явилося нове потомство – шестеро маленьких пташенят. Торік переяславці також могли спостерігати за новонародженими сімома лебедятами у приблизно такий же час. Фотограф Інформатора сфотографував маленьких красенів та їхніх батьків.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЛЕБЕДІВ

  • Самець і самка мало чим відрізняються одне від одного.
  • Про лебедів та їхню вірність партнеру до кінця життя ходить багато повір’їв. Але достовірно одне: лебідь – птах моногамний і, створивши пару, він перебуває поруч, поки супутник або супутниця живі. Але ставши вдівцем, самець або самка створить нову пару, а не буде відлюдником до самої смерті.
  • З турботою лебеді ставляться не тільки до свого партнера, а й до інших родичів. У випадку хвороби одного з членів зграї птахи навіть можуть відкласти переліт до одужання особини.
  • Самка лебедя відкладає, як правило, від 4 до 8 яєць, які висиджує протягом 35 діб.
  • Пташенята у лебедів народжуються пухнасті і, незалежно від виду, мають сіре забарвлення, яке змінюється тільки до третього року життя.
  • Всього через кілька днів після народження лебедята можуть самостійно плавати разом з батьками.
  • Створюючи пару, лебідь живе довго, проявляючи батьківські якості і піклуючись не тільки про яйця, а й про підростаючих малюків, охороняючи їх і добуваючи їм їжу.

Маленькі пташенята вже плавають з батьками

Лебеді на річці Альта

У сім’ї з’явилося шестеро пташенят

Пташенята не відпливають від батьків

Які ж вони красиві!

Торік у лебединого сімейства було сім пташенят

Нагадаємо, що минулого тижня переяславці публікували в Instagram фото з Великодня, з дітьми та заходи сонця. Добірка – за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору