Переяслав Перейти на сайт

У першому півфіналі “Євробачення-2024” виступить Україна: де та коли дивитися трансляцію

У вівторок відбудеться перший півфінал “Євробачення-2024”. У ньому Україна виступить під п’ятим номером.

7 травня у Мальме (Швеція) відбудеться перший півфінал пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. У ньому виступатимуть представники 15 країн, які змагатимуться за вихід до фіналу. Україну представлятиме дует alyona alyona та Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”, виступить під номером 5. Про це повідомляє Інформатор.

Трансляція конкурсу розпочнеться о 22:00. Її можна подивитися:

У першому півфіналі українці можуть голосувати за всіх учасників конкурсу, окрім гурту alyona alyona & Jerry Heil. Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме приблизно 15-25 хвилин. Глядачі у країнах-учасницях зможуть голосувати за телефоном та/або через SMS. Відповідні номери мають оголосити під час трансляції. 10 пісень, які наберуть найбільшу кількість балів, потраплять у фінал.

Фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня. У ньому візьмуть участь 26 країн: по 10 з кожного півфіналу, Швеція (переможниця минулого Євробачення) і 5 країн-засновників конкурсу: Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція. Букмекери бачать Україну в п’ятірці фаворитів на перемогу в цьогорічному конкурсі.

Хто виступить у першому півфіналі

  1. Кіпр
  2. Сербія
  3. Литва
  4. Ірландія
  5. Україна
  6. Польща
  7. Хорватія
  8. Ісландія
  9. Словенія
  10. Фінляндія
  11. Молдова
  12. Азербайджан
  13. Австралія
  14. Португалія
  15. Люксембург

У першому півфіналі виступлять і країни-засновниці “Євробачення” Велика Британія та Німеччина, а також Швеція.

Нагадаємо, що торік на “Євробаченні” Україну представив гурт Tvorchi. Він посів шосте місце.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.