ВЛАДА

На Переяславщині посадовиці невчасно подали декларації за 2022 рік: їх судили

На Переяславщині дві посадовиці невчасно подали декларації. Дійшло до суду.

Староста Лецьківського старостинського округу Циблівської сільської ради та секретарка Циблівської сільської ради невчасно подали декларації за 2022 рік. Суд наклав на них штрафи. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на відповідні судові постанови.

У постанові від 3 травня йдеться, що депутатка та секретарка Циблівської сільської ради Антоніна Єфіменко подала декларацію про майновий стан та доходи за 2022 рік несвоєчасно та без поважних причин. Це потрібно було зробити до 31 січня 2024 року, вона ж подала 6 лютого. У суді своєї винуватості не заперечувала та підтвердила, що знала про необхідність подання декларації, проте через завантаженість на роботі пропустила цей строк.

У постанові від 6 травня йдеться, що староста Лецьківського старостинського округу (Людмила Сердюк – ред.) подала декларацію за 2022 рік 14 лютого без поважних причин. Вину визнала, пояснила невчасне подання декларації сукупністю робочих та особистих обставин.

У обох випадках суд визнав посадовиць винними у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 (Несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та наклав штраф 850 гривень. Крім цього, призначив стягнути судовий збір 605 гривень 60 копійок.

Постанови можна оскаржити протягом десяти днів із дня винесення.

Нагадаємо, що, згідно з деклараціями за 2023 рік, Вячеслав Саулко заробив найбільше серед голів громад Переяславщини. Дослідження – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору