Переяслав Перейти на сайт

В Україні до серпня продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію

Верховна Рада вчергове продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. На який термін?

8 травня Верховна Рада підтримала законопроєкти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів – до 11 серпня. Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко, передає Інформатор.

Парламент затвердив Указ Президента (№11234) про продовження дій воєнного стану. Це було вже одинадцяте голосування Ради за воєнний стан. За продовження військового стану – 339. За продовження мобілізації – 336.

Раніше Рада схвалювала подібні рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада 2022 року, 19 лютого, 2 травня, 27 липня та 8 листопада 2023 року, 6 лютого 2024 року.

Воєнний стан – особливий режим функціонування країни, який запроваджується у разі загрози національній безпеці, територіальній цілісності, військовій агресії. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Мобілізація – комплекс заходів, спрямованих на переведення державної інфраструктури та військових сил країни у військовий стан у зв’язку з надзвичайними умовами всередині країни або ж за її межами. Мобілізація може бути загальною або частковою та проводиться відкрито чи приховано.

Нагадаємо, що за добу 7 листопада українська авіація завдала 17 ударів по районах зосередження ворога. Зведення Генштабу читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.