ЖИТТЯ

У Переяславі за місяць четверо людей падали з недобудов та зазнавали важких травм

У Переяславі останнім часом четверо людей падали з недобудов, серед них – троє дітей. Рятувальники закликають батьків проводити бесіди.

Протягом 20 квітня-8 травня у Переяславі четверо людей впали з недобудов та отримали тяжкі травми. Серед них – троє неповнолітніх. Рятувальники закликали батьків проводити бесіди, слідкувати та спрямовувати дітей на правильний шлях дозвілля. Відповідне звернення в редакції Інформатора зробив начальник відділу організації профілактичної роботи РУ ГУ ДСНС України в Київській області Сергій Лисенко.

8 травня о 20:14 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги підлітку в Переяславі на вулиці Петропавлівській. На місці події рятувальники встановили, що під час прогулянки недобудовою дівчина 2008 р.н. через необережність впала орієнтовно з 9-го поверху будівлі на 7-й поверх. Рятувальники на ношах транспортували постраждалу до автомобіля екстреної медичної допомоги з попереднім діагнозом закритий перелом тазу. Деталі події встановлюють.

Сергій Лисенко розповів, що черговий прикрий випадок, який трапився 8 травня, змушує рятувальників звернутися до всіх переяславців, аби вони уважніше ставилися до дозвілля своїх дітей. Бо лише протягом місяця у Переяславі на об’єктах незавершеного будівництва, крім вже згаданого, трапилися такі випадки: 20 квітня на території недобудованого приміщення (в народі “котлован”) на Майдані Княжий двір двоє підлітків впали у підвал. Один зламав ногу, у іншого – відкритий перелом ніг. 29 квітня на цій же недобудові впав чоловік та зламав ногу.

“Жоден працівник ДСНС, жоден працівник Національної поліції України не зможе так довести інформацію до дітей, як це можуть зробити їхні батьки. Тому, будь ласка, проводьте із дітьми бесіди про те, що немає чого лазити по об’єктах незавершеного будівництва. Нагадуйте, що життя і здоров’я у них одне. Необхідно спрямовувати дітей на правильний шлях їхнього дозвілля”, – наголосив Сергій Лисенко.

Нагадаємо, що 29 квітня у Переяславі горіла суха трава. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Відео: Валентин Шеремет

Фото надав Сергій Лисенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору