ЖИТТЯ

Послухайте підбірку чуттєвих пісень до Дня матері

Послухайте добірку чутливих та проникливих пісень про матусь від українських виконавців. 

12 травня відзначається міжнародний День матері – світле та тепле свято присвячене нашим найріднішим. В будь-якому віці для них ми залишаємось дітьми, вони завжди нас оберігають, підтримують та надихають, навіть за тисячі кілометрів. Але пам’ятайте, що увагу матусям потрібно приділяти не лише з особливої нагоди. Інформатор підготував добірку прониклих українських пісень про наших найдорожчих мам.

СКРЯБІН – “МАМ”

Пісню “Мам” Кузьма Скрябін присвятив найближчій людині – мамі. Цікаво, що в 2018 році італійський співак Альфонсо Олівер записав власну версію композиції на своїй рідній мові, яка отримала назву Mamma.

KALUSH – “STEFANIA”

Пісня є одою матері, у якій автор розповідає про свої приємні спогади про неї. Спочатку композиція розповідає про старіння неньки й те, наскільки ностальгічним є минуле. Після цього в пісні йдеться про труднощі у стосунках з матір’ю та усвідомлення солістом того, як багато вона для нього зробила.

ТІК – “ДЛЯ МАМИ”

Вокаліст Віктор Бронюк написав цю композицію до ювілею своєї матері і не планував включати її в репертуар гурту. Однак, пісню несподівано підхопили, її почали співати цілком чужі люди і Віктор вирішив надати їй офіційного статусу.

“Нажаль, ми не завжди можемо приділити ту увагу, сказати ті слова тим людям, яких ми безмежно любимо, яким ми безмежно вдячні за їхню турботу. Тому, ця пісенька – це подарунок усім матерям. Принаймні, якісь щирі гарні слова, які їм буде приємно послухати”, – говорив Віктор Бронюк.

ОЛЕКСАНДР ПОНОМАРЬОВ – МАМІ (Я ВДОМА)

Своїми особливими емоціями поділився Олександр Пономарьов у пісні “Мамі (Я вдома)”. Він вкотре доводить, як би далеко ми не були, повернення додому і зустріч з мамою робить нас найщасливішими у світі.

МИКОЛА МОЗГОВИЙ – МАТЕРИНСЬКА ЛЮБОВ

“Твоя любов дає мені наснагу, Твоя любов веде в незнаний світ”. Ця пісня Миколи Мозгового давно стала класикою, завдяки проникливим словам та чудовому музичному супроводу. І вона не втрачає своєї актуальності з часом. Кожен, хто виконує її – передає свої почуття по-особливому.

КВІТКА ЦІСИК – “РІДНА МАТИ МОЯ”

Це, мабуть, найвідоміша українська пісня, присвячена мамі, – знаменита “Рідна мати моя” (“Пісня про рушник”), слова якої написав Андрій Малишко, музику – Платон Майборода. У виконанні Квітки Цісик ця пісня звучить неймовірно ніжно і викликає трепетні емоції.

ОКЕАН ЕЛЬЗИ –”ЛИСТ ДО МАМИ”

У грудні 2007 року гурт випустив відео до пісні “Лист до мами”, вихід якої був приурочений до Дня Збройних Сил України.

OLIVAN – “МАМА”

Ця пісня вийшла у 2022 році на сотий день полномасштабного вторгнення: «День, коли ми дякуємо українцям, які боронять країну зі зброєю в руках. Дякуємо за кожен новий день та можливість жити у максимально можливій для нас безпеці. «Мама» — це ще одне нагадування на сьогодні: подякувати людині, яка подарувала це життя», — написав виконавець у описі до пісні.

ALEKSEEV – “МАМА”

Співак, хоч і представляв 2018 року на “Євробаченні” Білорусь, втім, був і лишається українським виконавцем. І пісня про маму у нього також є. Вийшла вона 1 червня 2022 року — в непростий для України час, який триває вже майже 10 років. Відео на трек знімали в самому серці Києва. Співак заспівав символічно на фоні неба та поєднав зі зворушливими кадрами дітей та жінок-біженців, які тікали від смерті на рідній землі.

VOLKANOV – “МАМА”

Зворушлива пісня про маму від молодого та вже досить успішного виконавця Дмитра Волканова, який розпочав сольну кар’єру у 2022-му, однак справжня популярність прийшла до хлопця у 2023-му. Пісня підкорила соціальні мережі з перших днів релізу, а також продовжує набирати свою популярність.

Нагадаємо, що у Переяславі проводять квест “Просвітницький на колесах. Хто ми і звідки?”. Детальніше читайте тут.

Підготувала Яна Малишко

Нагору