ЖИТТЯ

“Матадор” відкрив “Суперлігу Лівого берега” у Переяславі красиво як на полі, так і поза ним

Розпочалася “Суперліга Лівого берега” з футболу. У Переяславі зіграли атмосферний та цікавий матч.

У минулі вихідні розпочався чемпіонат з футболу “Суперліга Лівого берега”. Із шести команд-учасниць дві представляють Переяславщину – дівичківський “Дніпро” та переяславський “Матадор”. Обидві свої домашні матчі проводять на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. 11 травня “Матадор” тут зіграв із Березанню (Броварський район) та переміг 3:1. Про це повідомляє Інформатор.

Не менш цікаво, ніж на футбольному полі, було навколо нього. “Матадор” підготувався до цього якісно. Футболістів обох команд на гру виводили діти-вихованці футбольної школи “Матадора”, звичайно, ж усі у фірмовій спортивній формі. Та й взагалі і на трибунах, і просто біля поля було багато матадорівської атрибутики. Очевидно, що березанці відчували, куди вони приїхали та хто тут господар.

Переяславці скучили за великим футболом. На трибунах зібралося близько пів тисячі людей. Серед них – чимало батьків юних матадорівців, які виводили своїх наставників та їхніх товаришів по команді із так званої “підтрибунки”. Ну і звичайно ж, не обійшлося без постійних футбольних шанувальників та в цілому навколофутбольної “тусовки”. Загалом відчувалася атмосфера спортивного свята, її повинна була доповнити лише перемога господарів.

І підопічні Мехмана Доли швидко почали втілювати цей план. Минуло якихось пару хвилин, як Роман Кривенко головою замкнув подачу з флангу від свого брата Юрія – 1:0. Проте через 10 хвилин сольний прохід гравця Березані завершився тим, щоб він зрівняв рахунок. Буквально відразу Роман Кривенко показав, що “Матадор” це ніяк не знітило й ледве знову не вивів свою команду вперед – штанга.

У цілому “Матадор” був переконливішим, проте для ще одного голу постійно чогось не вистачало, зокрема, впевнено грав голкіпер Березані. Проте інколи у захисті переяславців траплялися збої, через які гості могли їх покарати. У середині другого тайму березанський нападник неочікувано “вивалився” на чужі ворота і якимось дивом влучив не у кут, а у каркас воріт. Зате Роман Кривенко за 15 хвилин до фінального свистка практично повторив свій перший гол – знову чудово зіграв головою, 2:1.

Наприкінці, попри те, що у березанців були нагоди, взагалі не відчувалося, що “Матадор” може втратити перемогу. Все-таки команда, яка цьогоріч планувала грати у першій лізі Київської області (там не зібрали достатньо учасників), мала вищий за суперника клас. А вже у доданий час Владислав Парубець ударом з межі штрафного майданчика зробив рахунок переконливішим – 3:1.

Класний старт “Матадора” не зумів підтримати “Дніпро”. Він на виїзді програв Калинівці (Броварський район) 1:5. А в третьому матчі туру “Десна” (Погреби, Броварський район) вдома перемогла “Лісняки” з Яготина 8:1.

Вже цієї неділі у Переяславі “Дніпро” прийматиме “Десну”, а в суботу “Матадор” поїде в гості до “Лісняків”. Березань прийме Калинівку.

Нагадаємо, що у чемпіонаті Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів” 11 травня Вовчків переміг Мирне та став одноосібним лідером. Огляд туру – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору