ЖИТТЯ

День вишиванки, майстер-клас з нейрографіки та виставка: як провести найближчі дні на Переяславщині

Як провести найближчі дні на Переяславщині? Є кілька цікавих варіантів.

Цього тижня на Переяславщині проведуть кілька цікавих заходів. Можна буде відвідати майстер-клас з нейрографіки, завітати на благодійний захід та концерт до Дня вишиванки, а також на цікаву виставку традиційного одягу жителів Переяславщини першої половини ХХ століття у музеї просто неба. Інформатор зібрав актуальні анонси.

МАЙСТЕР-КЛАС З НЕЙРОГРАФІКИ

Де: Переяславський центр культури та мистецтв, перший корпус

Коли: 15 травня, 18:00

Ціна: безкоштовно

Завітайте на цікавий майстер-клас з нейрографіки. Учасники матимуть змогу пропрацювати свої цілі, трансформовувати мрії та роздуми у конкретні кроки і дії, віднайти джерела ресурсу й зарядитись енергією для досягнення бажаного. Тренеркою буде Альона Іващенко – психологиня, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри практичної психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

ВИСТАВКА ТРАДИЦІЙНого НАТІЛЬНого ОДЯГу

Де: Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, Переяслав, вулиця Літописна, 61 (хатинка ткача)

Коли: з 16 травня по 31 грудня

Ціна: вхід до музею для дорослих – 120 гривень, для дітей, студентів, пенсіонерів – 60 гривень

На виставці ви зможете ближче ознайомитися з традиційним натільним одягом жителів Переяславщини першої половини ХХ століття за матеріалами фондової колекції НІЕЗ “Переяслав”.

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ “ОДЯГНИ ВИШИВАНКУ – ПІДТРИМАЙ ЗАХИСНИКА”

Де: Сквер біля фонтану “Серце Переяслава” та в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі

Коли: 16 травня та 22 травня з 10:00 до 19:00

Ціна: безкоштовно

У Переяславі третій рік поспіль проводитимуть благодійну акцію “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. 16 травня у сквері біля фонтану “Серце Переяславщини” планують різноманітну програму: фотозони та фотоконкурси, флешмоб, ярмарок смаколиків, виступи вихованців будинку художньої творчості, майстер-класи, “Вільний мікрофон”, виступи народного аматорського вокального ансамблю “Вербиченька” та аматорського ансамблю української пісні “Злагода”.

22 травня в університеті відбудеться благодійний виступ військового оркестру 25-ї бригади Охорони громадського порядку ім. князя Аскольда Національної гвардії України. Також буде ярмарок-продаж українських страв та вишиваних виробів, виставка робіт мисткині Ніни Лазенко, показ документального фільму “День Незалежності” та інші цікаві заходи.

БЛАГОДІЙНИЙ ІВЕНТ “ВІЛЬНИЙ МІКРОФОН”

Де: Сквер “Серце Переяслава”

Коли: 16 травня з 13:00 до 14:00

Ціна: безкоштовно

Якщо ви співаєте, граєте на музичних інструментах, жартуєте, пишете поезію чи коротку прозу, то захід саме для вас. У сквері “Серце Переяслава” у рамках благодійної акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника” проведуть благодійний івент “Відкритий мікрофон”. Реєстрація за тел. (063) 727-59-87.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДО ДНЯ МАТЕРІ ТА ДНЯ ВИШИВАНКИ

Де: село Дем’янці (Переяславська ТГ), будинок культури

Коли: 16 травня, 19:00

Ціна: безкоштовно

Завітайте на благодійний концерт, де збиратимуть гроші на підтримку воїнів ЗСУ. Приурочили його до Дня матері та Дня вишиванки. На ньому виступлять народний аматорський ансамбль української пісні “Мальви” та учні Дем’янецької гімназії.

Нагадаємо, що “Матадор” відкрив “Суперлігу Лівого берега” у Переяславі красиво як на полі, так і поза ним. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору