ЖИТТЯ

Музичні виступи та поезія на “Вільному мікрофоні” у Переяславі: як це було

У Переяславі до Дня вишиванки влаштували “Вільний мікрофон”. Хто брав участь та як це було?

16 травня з 13:00 до 14:30 у сквері біля фонтану “Серце Переяславщини” провели “Вільний мікрофон” де всі охочі музиканти, поети, митці та вокалісти могли продемонструвати свої таланти. Учасники співали та читали власну та відому поезію. Відбувся захід  у рамках благодійної акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника”, у ньому взяли участь понад 20 осіб. Про це повідомляє Інформатор.

Провів захід фахівець відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі, волонтер Максим Левченко.

Університет Григорія Сковороди у Переяславі представили новообраний голова студентської ради Богдан Цупко, студенти Карина Степаненко та В’ячеслав Кривошей. Також у “Вільному мікрофоні” взяли участь представники із закладів освіти міста. Зокрема, учень 3 класу початкової школи, переможець мультижанрового мистецького конкурсу “Переяславська осінь Кобзаря” у номінації “Художнє читання” Мирон Шевченко проникливо зачитав уривок із поеми Тараса Шевченка “І мертвим, і живим”. Серед відомих поетів виступив Олександр Матвієнко – депутат міської ради Переяслава.

Максим Левченко розповів Інформатору, що переважна більшість учасників обрала поезію Тараса Шевченка. Також були поезії Ліни Костенко, Василя Симоненка, Олександра Олеся. Чимало декламували і авторської поезії. Зокрема Максим зачитав власні вірші та заспівав пісню Віталія Білоножка “Як ішли літа на ярмарок”.

Провів захід Максим Левченко

Відбувся захід у рамках благодійної акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника”

Мирон Шевченко проникливо зачитав уривок із поеми Тараса Шевченка “І мертвим, і живим”

Виступив голова студентської ради УГСП Богдан Цупко

У сквері “Серце Переяславщини” зібралося багато людей

Більшість учасників обрала поезію Тараса Шевченка

Представила університет Карина Степаненко

Серед відомих поетів виступив Олександр Матвієнко

Нагадаємо, що у Переяславі в музеї “Заповіту” презентували точну копію вишитої сорочки Тараса Шевченка. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору