Переяслав Перейти на сайт

Музика, флешмоб та ярмарок: у Переяславі провели благодійну акцію “Одягни вишиванку – підтримай захисника”

У Переяславі провели благодійну акцію “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Як це було?

16 травня з 10:00 в Переяславі у сквері “Серце Переяслава” проводили благодійну акцію “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Дійство приурочили до Всесвітнього дня вишиванки, що відзначається в Україні у третій четвер травня. 22 травня акцію проведуть у переяславському університеті. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні у “Серці Переяслава” почали збиратися люди, більшість вбралися у яскраві вишиванки. У сквері розмістили різноманітні фотозони та фотоконкурси, також був флешмоб від вихованців садочку “Берізка”, влаштували і ярмарок-продаж смаколиків, “hand made”, вишиваних виробів та інших цікавинок. Крім цього проводили різні майстер-класи. Також виступили вихованці будинку художньої творчості та місцеві артисти на “Вільному мікрофоні”. Протягом всього дійства збирали гроші на потреби ЗСУ.

Серед тих, хто пропонував вироби, була майстриня Інна Рубан. Вона продавала власні вироби та колег Ірини Гагаріної та Анни Самолюк: “Представляємо м’які іграшки створені своїми руками. Збираємо кошти для підтримки ЗСУ, так як і кожен рік проводить кафедра нашого університету. Іграшки є починаючи від брелочків різної форми так і до великих. Ажіотаж трішечки є, коли приходять зі школи дітки, тому у нас тут дуже весело біля столику. У загальному, ми задоволені тим, що можемо свої роботи виставляти на показ, а також таким чином хоч трішечки допомогти нашим хлопцям”.

Студентка Університету Григорія Сковороди у Переяславі Даша Сухотенко пропонувала вироби кондитерської-кав’ярні: “Сюди ми принесли солодощі від “Kraft cake” і всі вилучені кошти звісно підуть на ЗСУ”.

Дві тематичні виставки підготували вихованці Переяславської художньої школи імені Петра Холодного. Детальніше про них розповіла директорка закладу Ірина Кузьмицька: “Тут приймали участь діти різного віку. Справа у тому, що цю фотозону ми зробили як вишиванки, але тут використовуємо традиційні наші вишивки. Техніки – це рушниковий шов у загальному, той, який був характерний для Полтавшини. Кольорову гаму намагалися витримати ту, яка була традиційною у нашому регіоні”.

Почесна жителька міста, організаторка волонтерське об’єднання у клубі мікрорайону Трубайлівка Ірина Присіч готувала на заході запашні біляші. Крім цього підготувала для продажу й інші смаколики. Вилучені кошти із продажу їжі підуть на маскувальні сітки: “Мені дуже приємно, що мої біляші подобаються людям, от вже і черга зібралася. Напекла пиріжки, зварила куліш, бо Україна – як же без куліша? Ще напій зробила з лимоном і м’ятою”.

Тематичну виставку підготували вихованці Переяславської художньої школи імені Петра Холодного

У сквері проходив благодійний ярмарок-продаж

На фото представники центру професійно-технічної освіти

Опівдні біля фонтану “Серце Переяславщини” зібралося чимало людей

Проводилися майстер-класи із лозоплетіння

Був флешмоб від вихованців ДНЗ №7 “Берізка”

Виступ дітей розчулив присутніх

Нагадаємо, що 16 травня у Переяславі в музеї “Заповіту” презентували точну копію вишитої сорочки Тараса Шевченка. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Відео та фото: Сергій Коваленко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.