ГРОШІ

У Переяславі в День вишиванки на благодійній акції зібрали понад 50 тисяч гривень для захисників

У Переяславі провели благодійну акцію “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Вона триватиме ще один день в місцевому університеті. 

У Переяславі з нагоди Дня вишиванки 16 травня розпочалась благодійна акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Під час неї у сквері “Серце Переяслава” місцеві майстри та організації збирали гроші на потреби військових. У перший день акції вдалось зібрати 50 тисяч 780 гривень. 22 травня вона продовжиться в місцевому університеті. Про це Інформатору повідомила організаторка заходу Алла Зленко.

Організаторка заходу завідувачка кафедри документознавства та методики навчання УГСП Алла Зленко повідомила, що під час акції Управління соціального захисту населення Переяславської міської ради зібрали 1400 гривень, заклад дошкільної освіти №10 “Любавонька” 7 тисяч 770 гривень, Переяславське ЦПТО – 8 тисяч 540 гривень, Центр надання соціальних послуг та соціальної інтеграції 8 тисяч 300 гривень, Переяславська художня школа імені Петра Холодного 2600 гривень, Майстрині hand made з університету Інна Рубан, Ірина Гагаріна та Анна Самолюк 2 тисяч 730 гривень. Найбільше із всіх учасників акції, від продажу своїх смаколиків, випічки та біляшів зібрала Ірина Прісич – 17 тисяч 750 гривень, всі зібрані нею кошти будуть спрямовані на плетіння сіток.

“Дякуємо всім хто взяв участь у благодійній акції, особливо тим людям, хто долучився і донатив кошти”, – додала організаторка. Окрім цього до 22 травня відкрили збір у Монобанку, кожен, у якості вдячності, може задонатити будь-яку суму для військових-земляків.

Наступний день акції відбудеться 22 травня в університеті Григорія Сковороди в Переяславі з 11:00 до 14:00. У програмі заходів – ошатні фотозони, благодійний виступ військового оркестру 25-ї бригади Охорони громадського порядку ім. князя Аскольда Національної гвардії України, ярмарок-продаж українських страв, “hand made”, вишиваних виробів та інших цікавинок, виставка робіт місцевої мисткині Ніни Лазенко “Подих Переяслава у вишиванці” та показ документального фільму “День Незалежності” режисера Володимира Тихого.

Нагадаємо, що 16 травня у Переяславі до Дня вишиванки провели “Вільний мікрофон”. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору