ЖИТТЯ

Андрій Воробей не допоміг “Десні” перемогти “Дніпро” у Переяславі

“Дніпро” здобув перше очко у “Суперлізі Лівого берега”. Не дозволив перемогти себе команді Андрія Воробея.

19 травня на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі у другому турі “Суперліги Лівого берега” з футболу дівичківський “Дніпро” приймав “Десну” із Погребів Броварського району. Матч завершився з рахунком 0:0, проте був досить цікавим та насиченим на події. Інформатор розповідає деталі.

У першому турі “Дніпро” на виїзді поступився Калинівці із Броварського району 1:5. Натомість, “Десна” тоді розгромила яготинські “Лісняки” 8:1. Цей факт, а ще те, що “Десну” тренує та навіть грає за неї легендарний український футболіст Андрій Воробей, робило цю команду фаворитом протистояння.

Але погляньмо на склад “Дніпра”, це ж просто “галактікос” Переяславщини! Чи є зараз сильніший голкіпер у наших краях, ніж Юрій Галайтата? Наскільки потужним має бути склад, щоб Петро Висоцький та Павло Лисенко, які у чемпіонаті Переяславщини були одними з найкращих бомбардирів, грали у захисті? Тут же й лідери Вовчкова (Переяславська ТГ) Олег Розовик, Максим Федоренко, Олексій Сахненко. Ну і звичайно ж, молоді таланти “Дніпра” також грають, зокрема, Вадим Митрофаненко, Костянтин Акуленко, Максим Черненко. По суті, за винятком кількох лідерів “Матадора” вийшла така собі збірна Переяславщини.

І ці хлопці гідно трималися проти “Десни”, принаймні не дозволили гостям створити багато моментів біля своїх воріт. Ще й самі інколи щось вигадували. Першу справді небезпечну нагоду для голу “Десна” отримала лише на 30 хвилині, коли після певного безладдя у штрафному (ба навіть воротарському) майданчику їхній гравець дивом не заштовхав м’яч у наші ворота. У цей час Андрій Воробей спостерігав за грою з-за меж поля, інколи щось підказував підопічним чи висловлював незадоволення рішеннями арбітра.

У другому таймі вже підопічні Володимира Митрофаненка стали грати цікавіше. Скажімо, Максим Федоренко технічно пройшов із центру поля ближче до воріт, де заробив на собі штрафний. Сам же його виконав, але пробив зависоко. Невдовзі Костянтин Акуленко не встиг зорієнтуватися, що після подачі зі штрафного з флангу м’яч дійде до нього, тому не замкнув дальню штангу. “Десна”, звичайно ж, відповідала, йшла в атаку великими силами, проте безуспішно.

Коли Митрофаненко освіжив лінію нападу, замінивши Федоренка та Розовика (за кілька годин до цього вони відіграли складний матч у “Лізі дворів”), “Дніпро” став атакувати ще завзятіше та цікавіше. Почало здаватись, що вже господарі цього дня не відпустять своїх суперників. За 10 хвилин до фінального свистка найкращий момент матчу створив Олексій Сахненко – зі штрафного цілив у “дев’ятку”, але воротар спромігся на неймовірний сейв. А за хвилину забила “Десна”… На щастя, з офсайду.

Наприкінці на поле вийшов Андрій Воробей. Інколи його дії супроводжували гулом з трибун. Навряд чи це бодай якось вплинуло на наддосвідченого футболіста. Він принаймні один раз непогано прискорився як на свої 45 років, кілька разів загострив гру. А на останніх секундах саме з його навісу “Десна” знову забила. І знову лайнсмен потішив уболівальників піднятим догори прапорцем – офсайд. Відразу після цього головний арбітр дав фінальний свисток.

Так, “Дніпро” міг перемогти, але все ж і програти міг спокійнесенько. Тому 0:0 можна вважати позитивним результатом. Дівичківська команда здобула своє перше очко у турнірі та наразі посідає четверте місце із шести. “Десна” із чотирма очками зараз третя.

А ось переяславський “Матадор” у Яготині переміг “Лісняки” 3:1. Із 6 очками він йде другим, поступаючись лише за різницею м’ячів Калинівці. Вона у другому турі перемогла Березань (Броварський район) 2:0. Тож без очок поки що залишаються тільки Березань та “Лісняки”. А вже в наступному турі “Дніпро” та “Матадор” зустрінуться в очному матчі у Переяславі.

 

Нагадаємо, що ми підготували окрему публікацію про останні спортивні новини Переяславщини. Читайте тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору